Navijačima Zvezde nisu dali na tlo Kosova, pa se orile dvije pjesme koje veze nemaju s fudbalom
FOTO: Kurir.rs

Ostali na prelazu Jarinje

Navijačima Zvezde nisu dali na tlo Kosova, pa se orile dvije pjesme koje veze nemaju s fudbalom

Ekipa Crvene zvezde danas je trebala igrati susret šesnaestine finala Kupa Srbije u gostima kod Trepče u Zvečanu, ali od meča neće biti ništa jer vlasti Kosova nisu dopustile igračima kluba s Marakane da pređu na njihov teritoriji.

Osim fudbalera, stručnog štaba i uprave Zvezde, na Kosovo je krenulo i nekoliko desetina navijača ovog kluba, a kada su čuli da od utakmice neće biti ništa, ostali su naravno razočarani.

Ipak, iskoristili su priliku da zapjevaju dvije pjesme, a obe se odnose upravo na Kosovo i nemaju mnogo veze sa fudbalskim terenima.

"Oj Kosovo, Kosovo' i 'Orahovcu, bašto rajska' bile su pjesme koje su se orile na prelazu Jarinje što se može vidjeti i čuti u video prilogu.

Inače, kosovske vlasti su učinile sve da do prelaska fudbalera i navijača Crvene zvezde na njihovu granicu ne dođe tako lako, pa su iste nakon prelaza čekali specijalci koji su navodno imali naredbu da ih pohapse.

Na kraju je dogovoreno da se utakmica šesnaestine finala između pomenuta dva kluba odigra u četvrtak u Staroj Pazovi.

Svemu dodajmo i to da se FK Trepče takmiči u četvrtom rangu srbijanskog fudbala, a nalazi se na Kosovskoj Mitrovici. 

Top Komentari

Bhf
Sve heroj do heroja,usrali se u vlastite gace
14 0
zvjezdan10
hahah pa što ne udjoste na kosovo heroji? :D
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi