EPA

Zapostavljen u 'svom' Bayernu

Muller izašao u javnost: Nezadovoljan sam

Thomas Muller nakon 20 godina provedenih u Bayernu najvjerovatnije će promijeniti klub.

 Tako barem smatraju mediji u Njemačkoj, a povod za takve napise svakako je status ovog iskusnog napadača kojem je trener Niko Kovač u posljednjih pet utakmica dao tek 66 minuta.

Ovakvim odnosom Muller je razočaran, pogotovo jer je u posljednje vrijeme odbijao mnoge klubove kako bi pokazao lojalnost Bayernu, a nezadovoljstvo je sada i javno iskazao u razgovoru za Kicker.

"Naravno da sam nezadovoljan. Imam 30 godina, gladan sam uspjeha s klubom i maksimalno spreman za igru", izjavio je njemački fudbaler, pa nagovijestio transfer ukoliko se situacija ne promijeni uskoro.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ako me trener vidi kao igrača koji će ulaziti s klupe, onda ću dobro razmisliti. Previše sam ambiciozan da bih me zadovoljavalo sjedenje na klupi", dodao je.

Nijemci tvrde kako je Muller razočaran i zbog činjenice što mu u Bayernu još nisu ponudili novi ugovor. Aktuelni mu ističe za godinu i pol.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.