Jedna Kovačeva rečenica je razbjesnila Mullera: Želim otići!
Foto: EPA

Bild tvrdi da je napeto u Bayernu

Jedna Kovačeva rečenica je razbjesnila Mullera: Želim otići!

Njemački fudbaler Thomas Muller odlučan je u namjeri da napusti Bayern, javlja sportski list Bild.

Cijelu svoju dosadašnju karijeru Muller je proveo u Bayernu i igrač je s najdužim stažom u klubu, no epizodi u Bavarskoj tokom zime će najvjerovatnije doći kraj, i to zbog trenera Nike Kovača.

Bild pod egidom 'ekskluzivno' piše kako je Muller službeno zatražio odlazak iz kluba za koji igra od 2009. godine, a frustriranost kod njega posebno je izazvala izjava koju je Bayernov trener Niko Kovač dao za vikend.

S obzirom da Muller u posljednje vrijeme priliku obično dobija s klupe, hrvatski strateg je navodno izjavio da će dobiti minutažu 'ako mu ponestane ljudi', što je razbjesnilo iskusnog napadača u toj mjeri da je odmah počeo razmatrati opciju da napusti Bayern. 

"Nezadovoljstvo Kovačem nije izrazio javno, ali je trenera kritikovao u razgovorima sa starijim igračima i njima je otkrio koliko je frustriran", navodi se.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Razočarenje kod Mullera sasvim je razumljivo ako se uzme u obzir koliko je dugo u klubu i kakve je sve ponude zbog Bayerna odbijao prethodnih godina.

Muller je, kako se navodi, također razočaran i činjenicom da mu dosad nije ponuđen novi ugovor. Aktuelni mu ističe za godinu i pol.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vedo78
Ja mislim da iz bayrna treba otici Niko Kovac a ne Muller
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi