Košarkaši Slobode večeras su ponovo odigrali lošu obranu

Utakmica 2. kola ABA 2 lige

OKK Sloboda u Mejdanu poražena od Borca

Košarkaši tuzlanske OKK Sloboda večeras su u Mejdanu poraženi od ekipe Borca iz Čačka, u utakmici 2. kola ABA 2 lige, rezultatom 96:87.

Od početka ovog susreta bilo je jasno da će se ekipa Josipa Pandže ponovno boriti s igrom u obrani kao u prvom kolu kada su od skopskog MZT-a primili čak 110 poena. 

Dobili su gosti prvi period utakmice rezultatom 26:19 i dali domaćim do znanja da ih čeka težak zadatak. Međutim, drugi period donio je bolju igru Tuzlaka koji su Čačanima uzvratili istom mjerom pa se na veliki odmor otišlo skoro u egalu s prednošću gostiju 48:47. 

Opet su isti problemi zahvatili igru Slobode u nastavku. Obrana domaćih nije imala rješenja za sjajnog Čarapića i Nerandžića koji su punili koš Tuzlaka. Višak od 8 poena koji su gosti imali u ulazu u zadnju četvrtinu gosti su održali do kraja te se kući vraćaju sa zasluženom pobjedom. 

Sjajni Uroš Čarapić s 24 koša bio je najbolji igrač utakmice a za Borac su sjajni bili još Majstorović sa 17, te Jones i Nerandžić s po 16 koševa. Odličnu partiju kod Slobode pružio je Sani Čampara koji je kao i Čarapić zabio 24 poena dok je Gregg zabio 17 koševa. 

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

OKK Sloboda: Rosga, Gregg 17, Jakupović, Janjić 12, Gegić 7, Dedajić, Čerkezović 2, Čampara 24, Tomašević 4, Berry 6, Manjgafić 5, Grubor 10

KK Borac Čačak: Alikadić 3, Sušić, Đoković 7, Krsmanović, Gavrilović 3, Majstorović 17, Kočović 7, Nerandžić 16, Jones 16, Todorović 3, Čarapić 24

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.