Pandža: Ne smijemo izgoriti u prevelikoj želji za pobjedom

Tuzlaci dočekuju Borac iz Čačka

Pandža: Ne smijemo izgoriti u prevelikoj želji za pobjedom

Košarkaši Slobode u četvrtak igraju prvu utakmicu pred domaćom publikom u ABA 2 ligi.

Na otvaranju ovog regionalnog takmičenja Sloboda je uvjerljivo poražena u Skopju od MZT-a (110:88), međutim Tuzlaci sada žele da se iskupe i slave u predstojećem meču protiv Borca iz Čačka.

Uoči utakmice svoja očekivanja su iznijeli trener Josip Pandža i Dejan Janjić, najefikasniji Slobodin u prvom kolu protiv ekipe MZT-a.

“Ekipa Borca je dvije godine zaredom plasirana među četiri u ABA2 ligi. To veoma mnogo govori o kakvom se protivniku radi. Nama je ovo prva utakmica pred domaćom publikom i interes nam je da pokažemo odlučnost, hrabrost, energiju i želju za pobjedom, a da pri tome ne izgorimo u prevelikoj želji. U tome nam najviše može pomoći naša publika koju očekujem u velikom broju", kazao je Pandža i potom dodao:

"Regionalno takmičenje je dugo izbivalo iz Tuzle, a svi vrlo dobro znamo da ga je Tuzla zaslužila. Zaslužili su to i ovi mladi momci koje imamo u timu. Nadam se punoj dvorani i pobjedi.”

Riječ je potom dobio Janjić.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

“U goste nam dolazi veoma kvalitetna ekipa Borca, koja je i jedan od favorita za sam vrh takmičenja. Jedna odlična ekipa, sa veoma kvalitetnim pojedincima sa kojim moramo ući maksimalno angažovano u odbrani i uvesti ih u naš ritam napada, da bismo im mogli parirati i pokušati izboriti prvu pobedu, koja bi mnogo značila za naše samopouzdanje u nastavku takmičenja. Prva utakmica za nas na domaćem terenu, gdje očekujem da će dvorana biti ispunjena i pomoći nam da ostvarimo prvi trijumf ove sezone.”

Meč između Slobode i Borca se, podsjetimo, igra u četvrtak s početkom u 19:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi