Pandža i Janjić složni: Protiv Borca moramo biti organizovani i strpljivi
Tuzlaci će pokušati upisati prvu pobjedu.

Dočekuju Borac iz Čačka

Pandža i Janjić složni: Protiv Borca moramo biti organizovani i strpljivi

E. Oštraković

Košarkaši Slobode dočekat će u Mejdanu, u prvoj domaćoj utakmici ABA 2 lige, ekipu Borca iz Čačka.

U ovoj utakmici Tuzlaci će pokušati u pisati svoju prvu pobjedu, a o utakmici koja se igra u četvrtak govorio je Josip Pandža, trener Slobode.

" Lijepo je biti dio abaligaške scene. Osjeti se nova dimenzija košarke, organizacije, profesionalizma. U Skoplju smo držali rezultat nekih 24 minute, ali protiv Borca ako želimo pobjedu trebamo duže igrati kvalitetno. Oni su imali 14 prijateljskih utakmica i dvije ligaške, te su sve pobijedili. Dobro su fizički spremni, možda ekipa koja ima najbolju prodor igru, 1 na 1 licem prema naprijed. Mi ćemo pokušati biti hrabri i strpljivi i iz minute u minutu graditi našu igru. Oni jesu favoriti, ali mi smo pokazali da možemo igrati", rekao je Pandža.

Na press konferenciji pred ovu utakmicu prisutnima se obratio i Dejan Janjić.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

" Poslije poraza od MZT-a, dolazi nam Borac. To je ekipa koja je bila favorit za ulazak u ABA 1 ligu. Oni imaju veliki broj kvalitetnih pojedinaca, a mi se protiv njih moramo držati zajedno. Igrati organizovano odbranu, u napadu biti strpljivi i ići ka pobjedi", rekao je Janjić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi