Bosanac iz redova Dinama

Dilaver: Lijepo je vratiti se u BiH

Utakmicom između Slobode i Dinama danas je na stadionu Tušnja obilježena 100. godišnjica tuzlanskog kluba.

Meč odigran u Tuzli donio je zanimljivu fudbalsku predstavu, žara i borbe nije nedostajalo, a nakon 90 minuta igre rezultat je glasio - 1:1.

Za Dinamo je od prve minute nastupio potencijalni reprezentativac BiH Emir Dilaver koji je nakon utakmice dao komentar o spektaklu na Tušnju.

"Jako sam zadovoljan. Bilo mi je lijepo, vjerujem da je i ostalima, a pogotovo mi je dobro kada se vratim u BiH. Supruga mi ima kuću u blizini, ona je inače iz Kozluka, često sam ranijih godina imao priliku da dolazim u Tuzlu. I ona je htjela da dođe, ali neko mora i djecu da čuva", rekao je Dilaver kroz smiješak.

Dotakao se i onoga što ga čeka s Dinamom u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sada slijedi utakmica sa Šahtarom u kojoj imamo jako velika očekivanja. Vidjeli smo protiv Atalante da se možemo nositi s takvim ekipama, dok smo, recimo, protiv Manchester Cityja bili  impresionirani ambijentom. Vjerujem da protiv Šahtara imamo šanse, to su mečevi s podjednakim šansama."

Dilaver je također, kao i sam trener Nenad Bjelica, pohvalio gostoprimstvo Slobode.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.