Dan koji će Tuzla pamtiti: Remi Slobode i Dinama u slavljeničkoj atmosferi na Tušnju

Bez pobjednika (1:1)

Dan koji će Tuzla pamtiti: Remi Slobode i Dinama u slavljeničkoj atmosferi na Tušnju

E. Škorić

U sklopu obilježavanja 100 godina postojanja, na Tušnju je danas gostovao hrvatski prvak Dinamo Zagreb.

Iako je sve bilo u slavljeničkom raspoloženju, na tereu Tušnja viđena je prava borba, na kraju svi mogu biti zadovoljni. Iako Nenad Bjelica nije mogao da računa na većinu ključnih igrača jer su pozvani u reprezentacije, opet je izveden respektabilan sastav, dok je domaćin igrao s najjačim timom.

Dvadesetak minuta igre na Tušnju nije donijelo uzbuđenje, a u 24. minuti dosuđen je penal za Slobodu. Smajić je ubacivao u šesnaesterac, Dilaver igrao rukom, a sudija Mujić pokazao na penal. Upravo je Smajić naštmao loptu i matirao Zagorca za 1:0.

Dobru šansu za Modre imao je Atiemwen u 32. minuti kada je krenuo sam ka golu domaćih, no pucao je pored gola. Dvije minute kasnije Dinamo stiže do izjednačenja.

Jovičević je izveo slobodni udarac iskosa s lijeve strane, Smajić nespretno reagovao i loptu poslao u vlastitu mrežu za 1:1.

U nastavku je Dinamo zaredao nekoliko šansi, no sjajan je bio Lakić, pa je u više navrata spasio Slobodu.

Bilo je u posljednjih pola sata dosta promjena na obje strane, a do kraja su svi željeli da se dokažu, dok je atmosfera na tribinama bila zaista sjajna i izgledalo je kao da se igra neki važniji takmičarski meč.

Ostalo je 1:1 no rezultat je naravno bio najmanje važan. Ovo je bio poseban dan za Slobodu, Tuzlu i sve one kojima je Sloboda u srcu.

Sloboda - Dinamo 1:1

Sloboda: Lakić, Muratović, Bekić, Jusić, Ivetić, Pršeš, Hodžić, Bekrić, Livančić, Ristić, Smajić.

Dinamo: Zagorac, Pinto, Šitum, Dilaver, Moubandje, Leovac, Tolić, Đira, Baturina, Jovičević, Atiemwen.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kaskada24
Narednih 100 godina barem 20 puta prvaci BIH bili. Sretan rođendan svetinji!! Sloboda iznad svega.
10 9
ratip irats
Sretan 100-ti rođendan...
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi