Real dobio konkurenciju

Još jedan velikan ulazi u borbu za Eriksena

Ako je vjerovati britanskim medijima, Christianu Eriksenu su odbrojani dani u Tottenhamu.

Danac nema namjeru produžiti ugovor s Tottenhamom i to je jasno dao do znanja rukovodstvu kluba, a kako na kraju ne bi otišao bez obeštećenja, primorani su Spursi da ga prodaju već na zimu.

Prethodnih dana mnogi su bili uvjereni da će sljedeće odredište u Eriksenovoj karijeri biti Real Madrid, no čini se kako 'kraljevski tim' neće imati lagan posao u dovođenju Danca, pogotovo jer se još jedan velikan uključio u borbu za njegov potpis.

U Njemačkoj tvrde da je to, ni manje ni više, nego Bayern čiji čelnici u Eriksenu vide potencijalnog nasljednika Thomasa Mullera koji je sve nezadovoljniji svojim statusom u momčadi i transfer je izvjestan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodi se kako na transferu insistira trener Niko Kovač koji je navodno veliki zaljubljenik u Eriksenovu igru.

Eriksen, podsjetimo, za Tottenham nastupa od 2013. godine kada je stigao iz Ajaxa za 13,5 miliona eura. U međuvr emenu je za londonski tim odigrao skoro 300 utakmica i pritom zabio 67 pogodaka uz 87 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.