"Morao sam otpustiti prijatelja, kroz suze sam to uradio"
(Foto: EPA)

Rummenigge o Ancelottiju

"Morao sam otpustiti prijatelja, kroz suze sam to uradio"

M. Šljivak

Carlo Ancelotti je bez ikakve dileme jedan od najboljih evropskih trenera.

Donosio je Italijan trofeje gdje god da je radio, a jedno vrijeme je boravio na klupi minhenskog Bayerna.

Tamo je osvojio Bundesligu, ali nakon lošeg ulaska u sezonu 2017/2018 je otpušten, a odluku rukovodstva kluba mu je morao saopštiti Karl-Heinz Rummenigge.

Direktor bavarskog velikana veliki je prijatelj sa Ancelottijem i priznao je kako je kroz suze morao da mu kaže za otkaz.

"Ancelotti je veoma dobar menadžer. Međutim, nije nam išlo kako smo očekivali i morali smo donijeti odluku", istakao je Rummenigge i nastavio je:

"Sjećam se da sam imao zadatak da mu kažem za otkaz. Kroz suze sam to uradio, ali on je sve razumio. Zagrlio me je i poručio: 'Sve je u redu. Više mi nisi šef, ali smo još uvijek prijatelji'.Tada sam zaplakao. Predobar je čovjek i pravi prijatelj.".

Rummenigge posebno hvali jednu Ancelottijevu stranu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Uvijek je nevjerovatno smiren. Radio sam sa mnogim menadžerima, svi su bili različiti, ali Ancelotti je jedini uvijek bio miran, pa čak i u teškim trenucima", dodao je on.

Ancelotti je trenutno trener Napolija, a u karijeri je pored Bayerna radio još u PSG-u, Chelseaju, Milanu, Juventusu, Parmi i Reggiani.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajevoHZ
Neko ga gotivi, neko ne, ali je cinjenica da je Carlo Ancelotti, pored brojnih trofeja koje je osvojio( u igrackoj i trenerskoj karijeri), jedini trener koji je osvojio titulu u svakoj od liga petice.
3 0
dinas
Fino ste nabrojali gdje jw sve radio a zaboravili najbolji od tih klubova
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi