Imat će želju da pobijede

Mancinijeva Italija će u Zenici imati veliki motiv iako je već osigurala odlazak na Euro

Edmir Škorić

Vittorio Pozzo je u sezoni 1938/39 postavio taj rekord italijanske reprezentacije sa devet uzastopnih pobjeda, a Roberto Mancini ima priliku da ga nadmaši.

Azzurri su sinoć s 2:0 pobijedili Grčku i matematički obezbijedili plasman na Evropsko prvenstvo kao vodeći tim grupe J.

Bila je to osma uzastopna pobjeda Italije, a u utorak protiv Lihtenštajna Mancini ima priliku da izjednači rekord Pozza sa devet pobjeda u nizu. Upravo je Pozzo donio Italiji dva naslova prvaka svijeta.

Inače, Mancini je već srušio jedan rekord Italije sa sedam uzastopnih pobjeda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ako pobijedi Lihtenštajn, što je zaista izvjesno, Mancini će izjednačiti Pozzov rekord, ali 10. pobjedu za historiju traži u - Zenici.

Italijani u 9. kolu gostuju Bosni i Hercegovini i, iako su rasterećeni jer su osigurali EP, nije isključeno da ih Mancini motiviše da ostvare pobjedu kojom bi ova generacija ispisala novu stranicu historije Azzurra.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.