Kiks Armenaca, Italija druga reprezentacija koja je izborila Evropsko prvenstvo

Azzurri upisali i sedmu pobjedu

Kiks Armenaca, Italija druga reprezentacija koja je izborila Evropsko prvenstvo

E. Škorić

Večeras su odigrane i preostale dvije utakmice 7. kola u našoj grupi J u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

U Rimu na Olimpicu Italija je ugostila Grčku i upisala i sedmu pobjedu u kvalifikacijama za EP, te je tako tri kola prije kraja osigurala odlazak na Evropsko prvenstvo. Azzurri su druga selekcija koja je izborila Evropsko prvenstvo nakon Belgije.

Grčka ima očajne kvalifikacije, ali večeras nije tako lako pala u Rimu. Italijanima je trebalo 63 minute da slome otpor čvrstih Grka i to sa bijele tačke, kada je Jorginho pogodio za 1:0.

U 78. minuti Bernardeschu udarcem sa oko 22-23 metra postiže drugi gol i rješava pitanje pobjednika.

Italija je u sedam kola osvojila svih 21 bod, dala je 20 i primila samo tri gola. Grci otpadaju iz trke za EP, a u utorak dočekuju BiH, dok Italiji slijedi gostovanje nemoćnom Lihtenštajnu, a nakon toga dolaze u Zenicu.

Armenija je i dalje u igri za drugo mjesto, no ova selekcija je napravila ozbiljan propust u Vaduzu, pošto je prepustila bod otpisanom Lihtenštajnu. Iako su gosti poveli u 19. minuti preko Barseghyana, Frick je u 72. postavio konačnih 1:1.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Armenija, kao i BiH, ima 10 bodova, dva manje od Finske, a sada joj slijedi gostovanje Finskoj i ta utakmkica itekako je važna i za Zmajeve.

Nakon utorka mogli bismo imati nešto jasniju situaciju, mada su sve prilike da će se do samog kraja odlučivati o drugom putniku na Euro iz grupe J.

Promo

Top Komentari

OR7
e moj Zuka,ti si kriv pa nas sjeba protiv jermena....
18 2
teddy sheringham
Hahaha.. Ko nama zabi četiri komada, ****m vam mame šminkerske...
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi