Potpisao novi ugovor

Italijani ekspresno nagradili Mancinija zbog plasmana na EP

Endin Čaušević

Selektor Italije, Roberto Mancini, danas je zvanično produžio ugovor s ovom reprezentacijom.

Mancini je stigao na klupu Azzrra pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje se igra narednog ljeta. Pred njim je bio veliki posao s obzirom na smjenu generacija, ali je uspio posložiti kockice i tri kola prije kraja kvalifikacija osigurati odlazak na EP.

Italijani su u subotu u Rimu pobijedili Grčku sa 2:0 i tako osigurali svoje mjesto na Evropskom prvenstvu narednog ljeta, a čelnici Fudbalskog saveza Italije su nagradili Mancinija za ove rezultate.

Naime, danas je objavljeno da je Mancini produžio ugovor sa Azzurrima i da će biti na ovom mjestu do kraja 2022. godine. Mancini će tako predvoditi selekciju italije na Evropskom prvenstvu, te kvalifikacijama za Mundijal.

Mancini je preporodio igru Italije nakon što se prije dvije godine šokantno ova selekcija nije plasirala na SP. U sedam mečeva kvalifikacija za EP ekipa Italije ima sedam pobjeda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.