Buffon i De Rossi stižu na Bilino polje?

Mancini ih želi pozvati

Buffon i De Rossi stižu na Bilino polje?

A. Čaušević

Iako već neko vrijeme ne igraju za reprezentaciju Italije Roberto Mancini ponovo u selekciju želi uvrstiti Danielea De Rossija i Gianluigija Buffona. 

Nakon što je Italija pobijedila Grčku i plasirala se na EURO Mancini je kazao da bi volio u ekipu pozvati De Rossija i Buffona.

Golman i veznjak su jedini aktivni igrači iz reprezentacije Italije koja je 2006. godine bila prvak svijeta zbog čega im se Mancini želi zahvaliti.

"Oni su posljednja dva igrača iz generacije sa SP 2006. godine, tako da bi ih volio pozvati. Sa Gigijem smo pokušali u prijateljskom duelu protiv Holandije, dok je Daniele mogao biti pozvan i za ove mečeve, ali se povrijedio", rekao je Mancini.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Italija će u novembru gostovati Bosni i Hercegovini. Taj susret će se igrati u Zenici, a bit će vrlo interesantno da li će na Bilinom polju Mancini računati na Buffona i De Rossija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi