Bonucci objasnio zašto je Italija tako dobra: Jednom kad obučemo dres Azzurra...
Bonucci je rekao da u Italiji vlada 'porodična' atmosfera

Igrač Italije govorio nakon pobjede protiv Grčke

Bonucci objasnio zašto je Italija tako dobra: Jednom kad obučemo dres Azzurra...

S. Pašalić

Reprezentacija Italije je sinoć na Olimpicu slavila sa 2:0 protiv Grčke u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Golovi Jorginha iz penala u 63. i Bernardeschija u 78. minuti su bili dovoljni Italijanima da upišu i sedmu pobjedu u ovim kvalifikacijama i tako već sada osiguraju nastup na Evropskom prvenstvu.

Atmosfera u timu Italije je očigledno odlična, a to je potvrdio i Leonardo Bonucci nakon pobjede protiv Grčke.

"Stvoren je snažan odnos između igrača i Mancinija", rekao je štoper Juventusa nakon završetka meča.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Niko nikada ne kasni, nikad nema nikakvih prigovora. To nije samo izbor igrača, već pravi tim. Jednom kad obučemo dres Azzurra, svi osjetimo radost i entuzijazam, osjećamo se ujedinjeni, poput porodice.", dodao je Bonucci koji je i dalje zahvalan što mu je upravo Mancini dao priliku da debituje u Seriji A.

"Zauvijek ću biti zahvalan Manciniju zbog debija za Inter 2006. godine. Moja prva utakmica za Italiju također je bila jedinstvena. Sjećam se da me Fabio Cannavaro potapšao po ramenu i nakon toga sam se smirio.", završio je Bonucci.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi