Čini se da je ozbiljnije povrijeđen

Alexis saznao užasne vijesti nakon detaljnog ljekarskog pregleda

Endin Čaušević

Alexis Sanchez povrijedio se u prijateljskoj utakmici između Čilea i Kolumbije i prema svemu sudeći očekuje ga duži oporavak.

Alexis je ovog ljeta napustio Manchester United i stigao je na posudbu u Inter gdje je veoma dobro počeo. Međutim, povreda je došla u najgori trenutak za njega i čini se da je pred njim nešto duža pauza.

Čileanac je odradio jutros detaljne ljekarske preglede koji su donijeli loše vijesti. Naime, čini se da je oštetio ligamente članka i van terena bi mogao biti oko tri mjeseca.

"Može se desiti da će morati na operaciju, a o tome će odlučiti u Interu. Kako stvari stoje van terena će biti oko tri mjeseca. To je zaista šteta jer je počeo igrati u Interu i dao je dva gola. Bio je sretan i odlično motivisan. Ne izgleda dobro, ali morat ćemo sačekati još malo", rekao je selektor Čilea, Reinaldo Rueda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.