Na San Siru igrao samo pola godine

I čude se zašto su dotakli dno: Milan izdvojio preko deset miliona za Higuainovu posudbu

E. Čaušević

Za Gonzala Higuaina prošla sezona sigurno je bila najturbulentniija u dosadašnjem dijelu karijere.

Prošlog ljeta Juventus je odlučio poslati Higuaina na posudbu u Milan nakon što je klub doveo Cristiana Ronalda, a Max Allegri je odlučio da Mario Mandžukić ostaje u ekipi, te da za Argentinca nema mjesta.

Higuain je u Milanu proveo svega šest mjeseci, a početkom ove godine otišao je u Chelsea na posudbu do kraja sezone. Ni u Chelseaju mu nije išlo najbolje i vratio se u Juve gdje je na iznenađenje mnogih ostao u ekipi jer Maurizio Sarri vjeruje u njega, a Higuain je povjerenje itekako opravdao.

No, vratimo se malo na period dok je Higuain bio u Milanu koji iz sezone u sezonu sve više tone. Argentinac je trebao biti ogromno pojačanje, ali se na San Siru zadržao samo šest mjeseci.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Higuain je u dresu Rossonera odigrao 22 utakmice i zabio je osam golova, a klub je koštao kao da je igrao nekoliko sezona. Naime, Milan je platio Juventusu čak 10.28 miliona eura za šestomjesečnu posudbu, a u to nije uračunato koliko su izdvojili za platu.

Argentinac je nakon samo šest mjeseci otišao u Chelsea, a Juve je od te posudbe zaradio oko osam miliona eura i mora se priznati da su zaradili ogroman novac za igrača koji je i dalje njihov. Juventusu je pripalo preko 18 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.