De Ligt: Više se ne osjećam nepobjedivo

Sve je sada novo za mladog štopera

De Ligt: Više se ne osjećam nepobjedivo

Matthijs de Ligt je kao kapiten prošle sezone vodio Ajax do polufinala Lige prvaka i uspjeha u domaćem šampionatu.

Iako vrlo mlad, djelovao je tada kao jedan od najboljih štopera na svijetu, a ljetos je uslijedio i veliki transfer u Juventus.

Dvedesetogodišnji De Ligt je odmah "uletio" u startnu postavu. Bačen je u vatru zbog povrede kapitena Stare dame Giorgija Chiellinija.

Ipak, za sada uglavnom nailazi na kritike za svoje predstave, a o svojoj formi i situaciji u Juventusu govorio je nakon pobjede njegove Holandije nad Bjelorusijom.

"Još uvijek nisam najbolji što mogu biti, znam to... Što više igram, više ću se približavati tom nivou", izjavio je De Ligt, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ono što mogu, jeste nastaviti naporno raditi, davati sve od sebe i učiti od saigrača... U Ajaxu sam imao osjećaj nepobjedivosti. Sada se više ne osjećam tako, ali to je prirodno. Imam nešto manje samopouzdanja nego prošle sezone."

"U novom sam klubu, sa novim stilom igre i novim saigračima. Za mene je sve to novo. Nisam upoznat sa svime kao u Ajaxu, ali postajem sve bolji i bolji", izjavio je De Ligt.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi