Modrić je prošle godine osvojio Zlatnu loptu

Bivši igrač Zvezde govorio o mnogim temama, a između ostalog i o hrvatskom veznjaku

"Modrić nije ni najbolji hrvatski igrač u historiji, a svakako nije najbolji na ovim prostorima"

S. Pašalić

Legendarni napadač Crvene zvezde, Darko Pančev, dao je intervju Večernjem listu u kojem je govorio o mnogim temama.

Jedan od najboljih igrača sa ovih prostora i sigurno najbolji u historiji Makedonije komentarisao je prvo nastupe Crvene zvezde i Dinama u Ligi prvaka.

"Pratim Zvezdu, naravno. S obzirom na stanje u ligama na našem području i na to koliko je novca sada potrebno da bi se napravila jaka ekipa, Zvezdini su rezultati odlični, a o treneru Vladanu Milojeviću imam visoko mišljenje."

"Velika pobjeda Dinama, ali znajući koliko je italijanska liga izgubila na kvaliteti u zadnjih petnaest godina, i nije to neka senzacija. Možda samo visoki rezultat od 4:0.", rekao je Pančev.

Na mnoga je pitanja Pančev odgovarao, a onda je stiglo i ono o tome da li je Luka Modrić najbolji nogometaš u historiji sa ovih prostora.

"Luka Modrić svakako je veliki igrač, jedan od najvećih s ovih prostora. Ali nogomet je zbog toga zanimljiv, puno puta daje, ali i uzima. Mislim da on nije ni najbolji hrvatski igrač u historiji, a svakako nije najbolji na ovim prostorima. Bez obzira na sve velike nagrade koje je sasvim zasluženo osvojio.", dodao je bivši igrač Zvezde.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.