De Gea je u 60. minuti napustio teren

Norvežaninu je ovo najamnje trebalo pred meč sa Redsima

Novi problemi za Solskjaera, De Gea se povrijedio

S. Pašalić, foto: EPA

Manchester United u nedjelju igra veliki derbi protiv Liverpoola, a čini se da bi mogao biti dodatno oslabljen za ovaj meč.

Ole Gunnar Solskjaer je već bez nekoliko igrača koji su povrijeđeni, a sinoć je dobio nove loše vijesti.

Naime, u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Švedske i Španije, golman David de Gea je u 60. minuti morao napustiti teren zbog povrede.

De Gea je sjajno branio do tog trenutka i nekoliko puta je spašavao svoju reprezentaciju prije nego što su Šveđani u 50. minuti uspjeli postići gol.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Španac je od početka sezone branio u svim utakmicama Premier lige i jednom u Evropskoj ligi, ali je sada zaradio povredu prepona zbog čega je upitan za meč protiv Liverpoola, a tek treba da se utvrdi koja je težina njegove povrede.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.