Paul Ince o potencijalnom pojačanju Uniteda

"Klubovi svoje najbolje igrače ne prodaju u januaru, Mandžukić nije dobro rješenje"

Sudeći prema glasinama koje kruže već neko vrijeme, Mario Mandžukić je iz dana u dan sve bliži Manchester Unitedu.

Iskusni Hrvat je pao u drugi plan u Juventusu, a Unitedu je pod hitno potrebno pojačanje u napadu, pa bi Mandžukić već u januaru mogao put Old Trafforda.

Mnogo je onih koji vjeruju da je Mandžukić dobro rješenje za Crvene đavole, ali ima i onih koji smatraju da njegov transfer ne bi bio dobar potez za United - koji nikako ne uspijeva da se vrati na staze stare slave.

Jedan od njih je i Paul Ince, nekadašnji veznjak Manchester Uniteda, Liverpoola, West Hama, Intera...

"Mislim da Mandžukić nije rješenje", izjavio je Ince za Mirror, pa nastavio:

"Mislim da nikada ne dobijete najbolje igrače u januaru. Klubovi svoje najbolje igrače ne prodaju u januaru. Dakle koga god Manchester United dovede, to će biti privremeno, nužno rješenje."

"Ako već misle ići putem podmlađivanja, onda bi trebali tražiti i mlade napadače, a ne Zlatana Ibrahimovića ili Mandžukića", smatra Ince.

"Protiv AZ Alkmaara nisu imali nijedan šut u okvir gola, to je sramotno. Tri patetična šuta protiv Newcastlea, i to je sramotno za klub poput Manchester Uniteda", poručio je nekadašnji engleski reprezentativac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United je loše ušao i u ovu sezonu, pa se nakon osam odigranih kola u Premier ligi nalazi tek na 12. poziciji. Solskjaerovi Crveni đavoli u nedjelju igraju veliki derbi - duel sa Liverpoolom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.