Srbijanac zarađuje više od velikih zvijezda

Plata Luke Jovića u Realu šokirala sve: Cifra koju niko nije ni sanjao...

Specijalizovani sajt za plate fudbalera 'Capology' objavio je koliko zarađuju fudbaleri Real Madrida, a mnoge je iznenadio podatak da je Srbijanac Luka Jović plasiran na visoko treće mjesto. 

Jović je ljetos dres Eintracht Frankfurta zamijenio dresom Real Madrida u transferu vrijednom čak 60 miliona eura.

Ipak, u Kraljevskom klubu za sada nije opravdao očekivanja niti je dobio priliku da na terenu pokaže šta zna. Većinu utakmica sjedi na klupi a u nekim čak ne dobija ni minut na terenu.

Zbog toga je mnoge iznenadila činjenica da je Luka treći najplaćeniji igrač Reala s godišnjim primanjima od čak 20,8 miliona eura. Ispred Jovića samo su Eden Hazard koji ima godišnju platu 31,2 miliona eura i Gareth Bale s platom 27,9 miliona evropskih novčanica.

Iza srbijanskog napadaća po plati u Realu nalaze se zvijezde kao što su Marcelo, Sergio Ramos, Toni Kroos, Luka Modrić, James Rodriguez, Thibaut Courtois...

Inače, porez u Španiji je prema podacima iz 2015. godine čak 52 posto, pa će Jović od pomenutih 20,8 miliona eura inkasirati 'samo' 10.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U nastavku možete pogledati kompletnu listu plata u najvećem klubu na svijetu...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.