Barcelona odbila promjenu domaćinstva El Clasica, sada postoji samo jedno rješenje

Ne žele da se meč igra u Madridu

Barcelona odbila promjenu domaćinstva El Clasica, sada postoji samo jedno rješenje

E. Čaušević

Španski mediji objavili su danas da su La Liga i Real Madrid zatražili od Barcelone da se promijeni domaćinstvo prvog ovosezonskog El Clasica.

Naime, prema rasporedu španskog prvenstva prvi El Clasico ove sezone igra se 26. oktobra u 13 sati na Camp Nou, ali su iz La Lige poručili da žele da se promijeni domaćinstvo i da se ovaj meč odigra na Santiago Bernabeu.

To je zbog situacije u Barceloni gdje već danima traju protesti zbog presude katalonskim političarima. Iz La Lige smatraju da nije sigurno da se El Clasico igra u Barceloni i žele da to bude u Madridu.

Međutim, Mundo Deportivo prenosi da su iz Barcelone jasno poručili da odbijaju takvu mogućnost i da žele da se meč igra na njihovom stadionu. Iz Reala su otvoreni za sve opcije, a također su poručili da su spremni da se promijeni datum odigravanja ove utakmice, ali ne i domaćinstvo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, čelnici La Lige mogu se nadati da će se situacija na ulicama Barcelone smiriti u narednim danima i da će biti uslova da se odigra jedan od najvećih derbija na svijetu.

Ukoliko se to ne desi jasno je da Barca neće pristati na promjenu domaćinstva i jedino rješenje je da se utakmica odgodi, te da se odigra kada bude slobodnog termina za oba kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi