Jedan uspio pobjeći

Uhapšeni pljačkaši igrača Reala i Atletica, dolaze za Balkana

Admin Čaušević

Nekoliko igrača Reala i Atletico Madrida su bile žrtve pljački u proteklom periodu, a pljačkaši su djelovali kad bi oni igrali utakmice. 

Lopovi su krali nakit, satove i novac, a pljačke su vršili uglavnom kada bi kući bile žene i djeca fudbalera kako bi ih dodatno zastrašili.

Španska policija je uhapsila četvericu Albanaca od kojih je jedan već bio u zatvoru zbog pljački. Uhapšen je 2007. godine kao član grupe koja je opljačkala dom biznismena Luisa Morena.

Trojica lopova su uhapšena u Madridu, a jedan u Toledu. U stanu je pronađeno 100.000 eura, nakit te druge vrijedne stvari koje pripadaju neimenovanom igraču Atletica koji je opljačkan dva puta u tri dana.

Inače, u proteklom periodu žrtve pljačke su bili Alvaro Morata, Casemiro, Lucas Vasquez, Thomas Partey, Isco i Zinedine Zidane.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uhapšeni se sada suočavaju sa nizom optućnica uključujući onu za djelovanje kao kriminalna organizacija te lažiranje dokumenata.

Grupa je imala i petog člana koji je uspio pobjeći iz Španije i prostora Evropske unije pa je za njim izdata međunarodna potjernica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.