Ronaldinho izuzetno cijeni igrača Real Madrida: Bit će jedan od najboljih na svijetu...

Legendarni Brazilac

Ronaldinho izuzetno cijeni igrača Real Madrida: Bit će jedan od najboljih na svijetu...

Jedan od najboljih svjetskih fudbalera u posljednjih nekoliko desetljeća Ronaldinho zna ko bi u budućnosti mogao da bude velika zvijezda svjetskog fudbala.

Legendarni Brazilac izuzetno cijeni svog sunarodnjaka Viniciusa Juniora koji nastupa za Real Madrid i već sada je dobro poznat široj javnosti.

Svi znamo da se radi o velikom talentu, a Ronaldinho ide tako daleko pa kaže da će on jednog dana biti među najboljim igračima svijeta.

"Vinicius je već sada u jednom od najvećih klubova svijeta. Mislim da će uskoro biti tamo, među najboljim svjetskim igračima", kazao je Ronaldinho.

Vinicius ima samo 19 godina, a u Real je stigao na ljeto 2018. godine iz Santosa za vrtoglavih 45 miliona eura. Ove sezone je odigrao ukupno sedam utakmica, postigao gol i upisao asistenciju.

Koliko je talentovan pokazuje i podatak da je već debitovao za seniorsku reprezentaciju Brazila. Ukoliko ovako nastavi, sigurni smo da će se Ronaldinhove riječi uskoro obistiniti...

Objavljena imena 20 kandidata za nagradu 'Golden Boy'

Koliko je talentovan Vinicius pokazuje i podatak da se nalazi među kandidatima za najboljeg mladog igrača svijeta. 

Od 2003. godine se dodjeljuje neslužbena nagrada za najboljeg mladog igrača pod nazivom 'Golden Boy', a koju organizuje italijanski Tuttosport.

Rafael van der Vart je bio prvi dobitnik ove nagrade, a prošle godine ju je osvojio Matthijs de Ligt koji je i ove godine u konkurenciji od 20 igrača čija imena su objavljena.

Pored novinara Tuttosporta, o ovoj nagradi odlučuju i novinari iz drugih država: (Bild iz Njemačke, Blick iz Švicarske, A Bola iz Portugala, L'Equipe i France Football iz Francuske, Marca i El Mundo Deportivo iz Španije, Ta Nea iz Grčke, De Telegraaf iz Holandije i britanski The Times).

Potražite više informacija na temu La Liga:

Svi nastupi iz prošle godine se uzimaju u obzir, a neko od ovih 20 igrača će na kraju osvojiti nagradu:

Matthijs de Ligt (Juventus / Holandija)
Alphonso Davies (Bayern / Kanada)
Gianluigi Donnarrumma (Milan / Italija)
Ansu Fati (Barcelona / Španija)
Phil Foden (Manchester City / Engleska)
Matteo Guendouzi (Arsenal / Francuska)
Erling Haaland (Red Bull Salzburg / Norveška)
Kai Havertz (Bayer Leverkusen / Njemačka)
Joao Felix (Atletico Madrid / Portugal)
Dejan Joveljić (Eintracht Frankfurt / Srbija)
Moise Kean (Everton / Italija)
Kang-in Lee (Valencia / Južna Koreja)
Andrij Oleksijovič (Valladolid / Ukrajina)
Donyell Malen (PSV / Holandija)
Mason Mount (Chelsea / Engleska)
Rodrygo (Real Madrid / Brazil)
Jadon Sancho (Borussia Dortmund / Engleska)
Ferran Torres (Valencia / Španija)
Vinicius Junior (Real Madrid / Brazil)
Nicolo Zaniolo (Roma / Italija)

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi