El Clasico bi se mogao igrati pred praznim tribinama?

To će La Liga teško dozvoliti

El Clasico bi se mogao igrati pred praznim tribinama?

E. Čaušević

Barcelona i Real Madrid prvi ovosezonski El Clasico trebali bi igrati 26. oktobra na Camp Nou od 13 sati.

Međutim, sve su šanse da se ova utakmica neće odigrati zbog situacije u Barceloni. Već danima traju protesti zbog presude katalonskim političarima, a na ulicama Barcelone vlada pravi haos.

La Liga je izrazila zabrinutost zbog sigurnosne situacije za El Clasico i predložili su klubovima da zamijene domaćinstvo i da se meč odigra u Madridu.

Ipak, Barcelona i Real su odbili ovakvu opciju i ukoliko se nešto ne promijeni čini se da će jedino rješenje biti da se utakmica odgodi i odigra 18 decembra.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, madridski AS objavio je jutros da u Barceloni čak razmatraju mogućnost da se jedan od najvećih derbija na svijetu igra pred praznim tribinama.

To se desilo i prije dvije godine protiv Las Palmasa zbog skoro identične situacije u Barceloni. Ipak, teško je očekivati da će La Liga dopustiti da se ovakav meč igra pred praznim tribinama i gotovo sigurno da neće odobriti takav zahtjev Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi