Izašao "praznični raspored", Građani ogorčeni: Razočarani smo, moramo štiti igrače...

Engleska Premier liga je objavila raspored utakmica koje će biti odigrane za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika.

Raspored je objavljen, a čini se da se u Manchester Cityju osjećaju oštećenima.

Posebno su sporni mečevi koje će Manchester City odigrati 27. i 29. decembra.

Građani 27. decembra gostuju kod Wolverhamptona, a ovaj meč treba početi u 20:45 sati, dok će manje od 48 sati kasnije odigrati novu utakmicu - na Etihadu od 19:00 sati dočekuju Sheffield United. Nakon toga, 1. januara 2020. godine Građani igraju protiv Evertona (od 18:30).

"Razočarani smo u božićni raspored. Nije idealno biti natjeran igrati dva puta u manje od 48 sati. To ne daje dovoljno vremena igračima da se oporave... Moramo misliti na njihovu dobrobit, zaštititi integritet lige i kvalitet takmičenja", poručili su iz Manchester Cityja u zvaničnom saopštenju.

Sa druge strane Liverpool, kojeg Građani "ganjaju", ima nešto lagodniji raspored tokom "kritičnih dana".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Redsi 26. decembra od 21:00 sati igraju protiv Leicestera, dok će tri dana kasnije odmjeriti snage sa Wolverhamptonom. Drugog januara igraju protiv Sheffield Uniteda. Treba istaći da pred Božić Liverpool ima i mečeve Svjetskog klupskog prvenstva.

Žali se City, teško će biti i Liverpoolu, ali šta reći za Wolverhampton koji 27. decembra od 20:45 na svom stadionu dočekuje Građane, a 29. od 17:30 gostuje Liverpoolu...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.