Dobra partija bh. fudbalera

Dinamo slavio u golijadi, Gojak asistent

Dinamo je u sklopu 12. kola HNL-a upisao pobjedu na gostovanju u Gorici.

Trener Nenad Bjelica dosta je izmijenio tim, što zbog povreda, što zbog nadolazeće utakmice protiv Šahtara u Ligi prvaka, ali i takav Dinamo bez većih problema uspio je da nadigra Goricu i slavi s 4:2.

Prvo ime susreta bio je Mislav Oršić koji je zabio tri gola i pokazao kakva je klasa, a do prvog došao je u 26. minuti, i to na asistenciju našeg Amera Gojaka koji je nastavio sa sjajnim igrama u modrom dresu.

Samo dvije minute kasnije uslijedio je novi gol, ponovo u mreži Gorice. Nakon loše reakcije Marine do lopte je došao Kadzior koji uz puno sreće pogađa za 2:0, a to je ujedno bio i rezultat kojim se otišlo na odmor.

Odmah na otvaranju drugog dijela Dinamo je povećao vodstvo. Leovac je s lijeve strane pronašao Oršića, kojem nije bilo teško da matira golmana Gorice, ali vrlo brzo probudili su se i domaći.

U 55. minuti slobodan udarac Lovrića prevario je loše postavljenog Zagorca i smanjio prednost Dinama, međutim samo sedam minuta kasnije odbrana domaćih radi veliku pogrešku i daruje 'modrima' novi gol. Golman je želio da prebaci Oršića, no pogodio je u glavu Dinamovog napadača koji je na kraju pospremio loptu u mrežu.

Do kraja utakmice Gorica je uspjela još jednom da zatrese Dinamovu mrežu, a konačnih 4:2 u 77. minuti je postavio Suk.

Na kraju dodajmo da je Gojak odigrao cijeli meč za Dinamo, baš kao i Dilaver, dok je Hajrović i ovoga puta bio na klupi.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 12. kolo:

Gorica - Dinamo 2:4

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.