U kvalifikacijama za EP samo jedan veznjak ispred Gojaka!

Zmajevi dobili igrača za budućnost

U kvalifikacijama za EP samo jedan veznjak ispred Gojaka!

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina je možda izgubila sve šanse za direktan plasman na Evropsko prvenstvo, ali je dobila igrača za budućnosti. 

Nakon fantastičnih izdanja više nema dileme da će Amer Gojak u godinama pred nama biti jedan od glavnih, ako ne i glavni igrač bh. reprezentacije.

U posljednjih godinu i pol Gojak je igrajući za Dinamo doživio potpunu igračku afirmaciju, a dobre partije je počeo pružati i u dresu u reprezentacije BiH.

Sa četiri gola u dosadašnjem dijelu kvalifikacija za EP 22-godišnji veznjak je najbolji strijelac Zmajeva.

Gledajući generalni poredak liste strijelaca u ovom kvalifikacionom ciklusu od Gojaka je efikasniji samo jedan veznjak.

Radi se o fudbaleru Liverpoola Georginio Wijnaldumu koji je nastupajući za Nizozemsku do sada zabio pet golova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kada su u pitanju veznjaci po četiri puta protivničke mreže su još tresli Ross Barkley (Engleska), Eljif Elmas (Makedonija) i John McGinn (Škotska).

Inače, najbolji strijelac kvalifikacija je trenutno Eran Zahavy iz Izraela sa 11 golova, Artem Dzyuba (Rusija) je zabio devet, a dvojac iz Engleske Harry Kane i Raheem Sterling po osam pogodaka.

Top Komentari

Honduras
mi nemamo buducnost
3 4
nightcry
ma dižite ga vi koliko hoćete, on je još uvijek samo perspektivan, a i to je prosječno perspektivan u evropskim okvirima !
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi