Zgusnut raspored za City

Guardiola ogorčen: Reći ću igračima da nakon meča idu kući i uđu u frižider do naredne utakmice

Endin Čaušević

Engleska Premier liga jučer jer objavila raspored utakmica koje će se igrati za vrijeme novogodišnjih praznika.

U Engleskoj je tradicija da klubovi redovno igraju utakmice u vrijeme Božića i Nove godine, a tako će biti i ovaj put. Premiership je jučer objavio raspored ovih mečeva koji je žestoko razočarao sve u Manchester Cityju.

Naime, klub s Etihada smatra da je oštećen rasporedom jer će u svega 48 sati odigrati dvije utakmice. Citys će 27. decembra gostovati kod Wolverhamptona, a samo dva dana kasnije igraju na svom terenu protiv Sheffield Uniteda.

Novi meč igrača Cityja očekuje već 1. januara, a tada će igrati protiv Evertona. Pep Guardiola je razočaran ovakvim rasporedom i poručio je da se igrači svih timova jednostavno moraju više zaštiti jer nisu roboti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kako da odigraju dva meča u 48 sati? Nakon prvog meča ću im reći da dođu kući, otvore frižider i uđu u njega. Ne šalim se stvarno. Neka budu u frižderu poslije prve utakmice i onda dođu na Etihad pred drugu. Možda kada budem pravio omlet malo popričam s njima i to je to. Ne smiju imati nikakve aktivnosti. Ovako nešto se desilo u prvoj mojoj sezoni ovdje. Igrali smo 31. decembra, pa 2. januara. Zabrinut sam za igrače jer je ovo postao biznis i o njima više niko ne brine da li su povrijeđeni ili slično. Ovaj sistem ih ne štiti i to je zaista previše. Nešto se mora mijenjati", rekao je Guardiola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.