Izašao "praznični raspored", Građani ogorčeni: Razočarani smo, moramo štiti igrače...

Izašao "praznični raspored", Građani ogorčeni: Razočarani smo, moramo štiti igrače...

Engleska Premier liga je objavila raspored utakmica koje će biti odigrane za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika.

Raspored je objavljen, a čini se da se u Manchester Cityju osjećaju oštećenima.

Posebno su sporni mečevi koje će Manchester City odigrati 27. i 29. decembra.

Građani 27. decembra gostuju kod Wolverhamptona, a ovaj meč treba početi u 20:45 sati, dok će manje od 48 sati kasnije odigrati novu utakmicu - na Etihadu od 19:00 sati dočekuju Sheffield United. Nakon toga, 1. januara 2020. godine Građani igraju protiv Evertona (od 18:30).

"Razočarani smo u božićni raspored. Nije idealno biti natjeran igrati dva puta u manje od 48 sati. To ne daje dovoljno vremena igračima da se oporave... Moramo misliti na njihovu dobrobit, zaštititi integritet lige i kvalitet takmičenja", poručili su iz Manchester Cityja u zvaničnom saopštenju.

Sa druge strane Liverpool, kojeg Građani "ganjaju", ima nešto lagodniji raspored tokom "kritičnih dana".

Redsi 26. decembra od 21:00 sati igraju protiv Leicestera, dok će tri dana kasnije odmjeriti snage sa Wolverhamptonom. Drugog januara igraju protiv Sheffield Uniteda. Treba istaći da pred Božić Liverpool ima i mečeve Svjetskog klupskog prvenstva.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Žali se City, teško će biti i Liverpoolu, ali šta reći za Wolverhampton koji 27. decembra od 20:45 na svom stadionu dočekuje Građane, a 29. od 17:30 gostuje Liverpoolu...

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kiss
koliko ste plaćeni igrali bi vi meni svaki dan
4 2
amadeus21
Ironično je da se City, koji ima na svakoj poziciji po 2 igrača sličnih kvaliteta, žali na ovako nešto..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi