Argentinac priznao

Messi: Neki članovi Barcelone nisu željeli da se Neymar vrati

Endin Čaušević

Barcelona je ovog ljeta uložila velike napore da u svoje redove vrati Neymara, ali na kraju katalonski klub to nije uspio.

Neymar je pokazao želju da se vrati u Barcelonu nakon što je shvatio da je napravio grešku prije dvije godine kada je prešao u PSG. Blaugrana je slala razne ponude na adresu Parižana, ali francuski prvak je to odbio glatko.

Brazilac je na kraju ostao u PSG-u i priznao je javnosti da je želio napustiti klub, ali da se to nije desilo i da je ponovo fokusiran samo na Parižane.

O povratku Neymara govorio je i Lionel Messi koji je u izjavio za argentinski Metro izjavio da je priželjkivao da se Brazilac vrati na Camp Nou, ali da se to nije uspjelo ostvariti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi je priznao da nisu baš svi u Barceloni bili za povratak Neymara zbog načina na koji je on prije dvije godine napustio klub.

"Bilo je jako teško vratiti ga u Barcelonu. Prvo jer je bilo teško gledati ga kako odlazi, a drugo i zbog načina na koji je otišao. Postoje ljudi u klubu koji nisu željeli da se on vrati. Ako gledamo samo u sportskom smislu Ney je sigurno jedan od najboljih, ali moramo razumjeti i ostale faktore", rekao je Messi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.