Lionel Messi odbio doživotni ugovor sa Barcelonom

Da li će jednog dana Argentinac napustiti Nou Camp?

Lionel Messi odbio doživotni ugovor sa Barcelonom

Čelnici Barcelone su, prema pisanjima brojnih evropskih medija, spremali novi ugovor za Lionela Messija, koji bi ga sa klubom vezao do kraja igračke karijere, pa i nakon toga.

Međutim, sada je Lionel Messi otkrio da je ugovor i ponuđen, ali da on ne želi staviti svoj potpis na dokument koji bi ga na taj način vezao sa Barcelonom, što uljeva nadu svim klubovima koji se potajno nadaju da bi mogli dovesti živu legendu svjetskog fudbala u svoje redove - u njegovim poznim igračkim godinama.

Messijev aktuelni ugovor sa Barcelonom važi još dvije godine, ali su u klubu sa Nou Campa sigurni da argentinski virtuoz može igrati na najvišem nivou i nakon Svjetskog prvenstva 2022. godine.

Argentinac je ove sedmice gostovao na radio stanici Metro 95.1, u domovini, a u pravo tada je prokomentarisao doživotni ugovor.

"Istina je da mi je Barcelone ponudila doživotni ugovor, ali ono što sam ja rekao jeste da ne želim ugovor koji me na takav način obavezuje", izjavio je Messi, pa dodao:

"Želim ostati zdrav i nastaviti igrati, i dalje se boriti za golove u Barceloni. Mogu u Barceloni biti do doživotno, ali ne sa ugovorom."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Messi je nedavno otkrio da je želio napustiti Barcelonu nakon problema na koje je naišao sa španskim vlastima zbog poreza, te da je ostao na Nou Campu zato što nije bilo ponuda iz drugih klubova.

"Tada, uz svu gužvu sa ministarstvom, želio sam otići. Nisam želio napustiti Barcelonu, ali sam želio napustiti Španiju. Osjećao sam da se sa mnon ne postupa na odgovarajući način i nisam želio ostati tu... Nikada nisam dobio zvaničnu ponudu jer svi znaju za moju želju da ostanem u svom klubu", izjavio je nedavno Messi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi