Potvrđen je novi datum susreta Barcelona - Real Madrid

El Clasico u decembru

Potvrđen je novi datum susreta Barcelona - Real Madrid

E. Škorić

Španski derbi Barcelona i Real Madrid odigrat će u decembru.

Trebalo je da se Barca i Real sastanu na Camp Nou za osam dana, no zbog nesigurne situacije u Kataloniji Španski nogometni savez je odlučio da susret odgodi za neko 'mirnije' vrijeme.

Odbor za natjecanje Španskog nogometnog saveza je zatražio od klubova da se do ponedjeljka izjasne o novom terminu.

Barcelona je prvo izdala saopštenje sa željom da se utakmica igra 18. decembra, a ubrzo je stigla i potvrda iz Real Madrida, pa je to dakle novi termin prvog ovosezonskog El Clasica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Derbiji Barce i Reala najgledaniji su na svijetu i svi s nestrpljenjem sada čekaju 18. decembar, mada smo se ponadali da će se Messi i društvo protiv Kraljeva naći oči u oči već narednog vikenda.

Real je lider La Lige sa 18 bodova, Barcelona ima 16 i zato će po svemu sudeći direktni okršaji odlučivati i o prvaku.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

premium
Sigurno će se 18.12 znati prvak bravo intelektualci
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi