Luiz želi da se Arsenal vrati na stare staze slave

Igrač londonskog kluba naglašava da uvijek želi da se bori za trofeje

David Luiz: Arsenal se može boriti ove sezone za naslov u Premier ligi

S. Pašalić

Arsenal nije loše krenuo u novu sezonu Premier lige.

Izabranici Unaiya Emeryja imaju samo jedan poraz i 15 osvojenih bodova, ali ipak zaostaju čak devet bodova za vodećim Liverpoolom.

Redsi su upisali svih osam pobjeda i čini se da su na dobrom putu da ove sezone ipak stignu do naslova prvaka, međutim igrač Arsenala, David Luiz smatra da i tim iz Londona ima svoje šanse da se umiješa u borbu za trofej prvaka.

"Što se mene tiče, ako nešto pokrenete, a upravo smo započeli Premier ligu i sva takmičenja, ako ne mislite da možete pobijediti u konkurenciji, nećete pokrenuti ništa u životu", rekao je Luiz za NBC Sport.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Želim osvojiti naslove s Arsenalom. Želim se poboljšati i prilagoditi stilu Arsenala kao kluba i kako menadžer želi da igramo. Mislim da to možemo učiniti zajedno."

"Moja vizija, moja ambicija i moja volja je uvijek boriti se za titulu, a između kluba, igrača i trenera, imamo priliku boriti se za naslov. Mislim da ovaj klub zaslužuje ponovno zasjati.", dodao je Luiz.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.