Čapljinci su košarkaše Mladosti ostavili bez izgleda

Odlična igra domaćeg tima

HKK Čapljina sigurnom igrom porazila KK Mladost

Košarkaši HKK Čapljina danas su uvjerljivom igrom u svojoj dvorani nadigrali KK Mladost iz Mrkonjić Grada u utakmici 2. kola košarkaške Premijer Lige rezultatom 78:59.

U ovom susretu određena neizvjesnost viđena je samo u prvom periodu koji je završen rezultatom 16:16. 

Ostalih 30 minuta prošlo je u znaku i dominaciji košarkaša Borisa Džidića koji su goste ostavili ispod 60 poena sjajnom obranom koju su zaigrali od drugog perioda pa nadalje. Pobjednik je riješen u trećoj četvrtini kada su Čapljinci otišli na nedostižnih +17 pa je jedina dilema bila kojom razlikom će povratnik u elitni rang bh. košarke slaviti u ovom susretu.

Vladimir Ivelja s 20 poena vodio je svoj tim do prve pobjede u novoj sezoni dok su Milan Lužaić i Amerikanac Preston dodali po 15 koševa. Sinadinović je bio sjajan u organizaciji igre s čak 12 asistencija. Indisponirane goste su s po 10 koševa predovdili Stojanović i Milanović. Obzirom na sjajnu pobjedu protiv Slobode u prošlom kolu gosti su razočarali u ovom susretu ali to se dogodilo zahvaljujući sjajnoj pripremi domaćeg tima za ovu utakmicu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HKK Čapljina: Sinadinović 9, Lužaić 15, Milin 9, Ivelja 20, Preston 15, Pajić, Širić 7, Vrankić, Dragičević, Radak, Ivanković, Berbakov 3

KK Mladost: Sudžum 8, Mijović 8, Muflizović 2, Gavrić 6, Stojanović 10, Milanović 10, Đuranović 9, Aleksić 6, Jotić, Lulić, Kljajić, Birovljev

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.