KK Kakanj na otvaranju nove sezone porazio HKK Čapljina

Kakanjci dobro ušli u novu sezonu

KK Kakanj na otvaranju nove sezone porazio HKK Čapljina

KK Kakanj je danas u utakmici prvog kola košarkaške Premijer Lige Bosne i Hercegovine slavio na svom parketu protiv povratnika u elitni rang naše košarke HKK Čapljina rezultatom 82:75. 

Već u prvoj četvtini domaći tim sagradio je nešto ozbiljniju prednost ne dozvoljavajući gostujućem timu da dođu do daha i naprave preokret. U drugom periodu Kakanj je održavao prednost s početka utakmice te se na veliki odmor otišlo s prednošću domaćih od 9 koševa prednosti.

Razbudio se tim Borisa Džidića u trećem periodu, posebno napadački pa smo u tom dijelu igre vidjeli čak 49 poena (23:26) te su gosti opet otvorili utakmicu. Ipak, do preokreta nisu uspjeli stići jer su domaći sačuvali prednost i zabilježili prvu pobjedu i razveselili domaću publiku. 

Ćurevac s 21 košem i Đorđević sa 16 bili su najzaslužniji za pobjedu Kaknja a dobre partije pružili su Velić (14) i Arslanagić (13). Čapljince je predvodio Milan Lužaić s 22 koša dok je Vladimir Ivelja postigao 18 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Kakanj: Dedić 6, Arslanagić 13, Đorđević 16, Ćurevac 21, Bašić 4, Mešinović, Podojak, Velić 14, D.Pirić, Pilavdžić 2, Buza 6, Dž.Pirić

HKK Čapljina: Sinadinović 12, Berbaklov 11, Lužaić 22, Milin 7, Ivelja 18, Širić, Dragičević, Ivanković, Vrankić, Pajić 3, Marković, Radak 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi