OKK Sloboda poražena u Mrkonjić Gradu
Sloboda u novoj sezoni još ne zna za pobjedu

Mladost Tuzlacima ubacila skoro 100 poena

OKK Sloboda poražena u Mrkonjić Gradu

Košarkaši Mladosti iz Mrkonjić Grada sjajno su večeras u svojoj dvorani otvorili novu sezonu u Premijer ligi BiH gdje su sasvim zasluženo slavili protiv OKK Sloboda rezultatom 98:90.

Kao i u prve dvije utakmice u ABA 2 ligi Tuzlake je i večeras boljeg rezultata koštala katastrofalna obrana koja je opet curila na sve strane. 

Iako su Tuzlaci dobrim dijelom utakmice vodili i nije ličilo na to da će obzirom na širinu rostera Sloboda propustiti slaviti u ovom susretu, dogodilo se upravo suprotno. Žilavi Mrkonjićani nisu se dali, štoviše, u posljednjem periodu su Tuzlacima ubacili čak 33 poena i burno proslavili pobjedu nad protivnikom koji je najavljivao trijumf u večerašnjem susretu.

Imala je Mladost na kraju susreta 5 dvocifrenih košarkaša na ovom susretu a Stefan Mijović sa 17 i Aleksa Birovljev sa 16 bili su najbolji u redovima domaćeg tima. Đuranović s 12, Muflizović s 11 i Aleksić s 10 poena su također bile važne karike u ovoj velikoj pobjedi Mladosti.

U Slobodi u kojoj nešto očigledno ne štima Tomašević najbolji sa 17 koševa a Grubor je dodao 15. Dvocifreni su bili još Gregg s 13 i Čampara s 12 poena dok je potpuno podbacilo ovogodišnje najveće pojačanje Tuzlaka Amar Gegić s 9 poena uz skromnih 4-10 iz igre. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Mladost: Muflizović 11, Stojanović 9, Đuranović 12, Gavrić 7, Mijović 17, Kljajić, Jotić, Aleksić 10, Lulić 3, Sudžum 5, Milanović 8, Birovljev 16

OKK Sloboda: Gregg 13, Jakupović, Čampara 12, Tomašević 17, Grubor 15, Rosga 2, Janjić, Čerkezović 6, Gegić 9, Manjgafić 6, Omerović, Berry 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi