Okom statistike

Zvonić je odlučio mostarski derbi, ali najbolji pojedinac na meču je bio neko drugi

Admin Čaušević

Drugi ovosezonski mostarski derbi pripao je Veležu. Rođeni su slavili s minimalnih 1:0. Do trijumfa su stigli golom postignutim u samom finišu meča. 

Sudbina je htjela da tragičar prethodnog, bude apsolutni junak ovog mostarskog derbija. Denis Zvonić je pod Bijelim brijegom postigao autogol za trijumf Zrinjskog, a jučer je zabio za pobjedu "svog" Veleža.

Meč igran na stadionu Rođeni okom statistike je bio poprilično izjednačen, s tim da su ključni segmenti pripali domaćim koji će u narednim mjesecima "gazdovati" gradom na Neretvi.

Osim što su uspjeli postići gol, izabranici Feđe Dudića su imali duplo više pokušaja prema protivničkom golu (12:6), od kojih je pet išlo u okvir. Plemići su šutali tri puta u okvir.

Velež je izveo i više kornera (7:4), dok je posjed lopte bio na strani gostiju (47%-53%) te se i u ovom susretu pokazalo da nije bitno imati loptu u nogama već znati biti konkretan i ubitačan u završnici.

Na meču je viđeno ukupno 176 duela. Za "dlaku" sa procentom od 51 % u tom segmentu su bili uspješniji igrači u crvenim dresovima. Domaći igrači su imali i nešto više uspješnijih driblinga - 33:31.

Iako je postigao gol odluke Zvonić nije bio najbolji pojedinac susreta. On je za 20-ak minuta provedenih na terenu imao učinak od 276 bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iz statističkog ugla sa Instat indexom 282 najbolji pojedinac utakmice je bio Adnan Bobić. Golman Zrinjskog Ivan Brkić je imao Instat index 247 i on je imao najbolji učinak u poraženom timu.

Bobić je odbranio pet protivničkih udaraca i pokupio čak 21 centaršut uključujući onaj vrlo opasni posljednjim minutama kada je pravovremenom reakcijom sačuvao svoju mrežu. Imao je i 27 uspješnih pasova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.