Je li zastavica Veleža zaista završila u WC šolji?

Šoše: Ne krivim kolektiv nego pojedinca

Edmir Škorić

Dosta prašine podiglo se u Mostaru zbog navodnog poteza nekog od igrača Zrinjskog, koji je navodno u WC šolju ubacio zastavicu Veleža.

Mostarski derbi odigran je u subotu i Velež je slavio s 1:0, ali u ponedjeljak se pojavila vijest koja nije nimalo prijatna za pročitati.

Navodno je zastavica FK Velež završila u WC šolji, a istu je, prema tvrdnjama ljudi iz FK Velež, pronašla čistačica nakon derbija.

"Prije svega još jednom da napomenem da sam prezadovoljan atmosferom na stadionu i naravno našom pobjedom. Čestitao bih još jednom svim akterima i poželio da u budućnosti ovakvih utakmica bude što više", rekao je direktor Veleža Džemil Šoše za SportSport.ba, dodavši:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Što se tiče zastavice, naš fizioterapeut ju je dao službenom predstavniku, a nakon meča čistačica je istu pronašla u WC šolji i i čak je pitala delegata da li će to staviti u zapisnik. Ne krivim kolektiv, nego pojedinca koji je to uradio. Prepoznat će se i neka mu je na čast. Naša želja je da se što više priča o fudbalu, dakle okrećemo se duelu sa Čelikom sa nadam da ćemo prisustvovati jos jednom velikom derbiju sa našim sportskim prijateljima i da ćemo se u Mostar vratiti s pozitivnim rezultatom".

Kapiten Zrinjskog Pero Stojkić tvrdio je da zastavicu Veleža nije ni dobio dok se rukovao s kapitenom domaćih Adnanom Bobićem, dok je fizioterapeut Rođenih rekao da je kasnije odnio gostima zastavicu i dao ju u ruke službenom predstavniku kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.