EPA

Dinamu bod protiv Šahtara

Bjelica: Pravedan rezultat, čekamo ih u Zagrebu

Dinamo predvođen Nenadom Bjelicom osvojio je bod na gostovanju u Ukrajini.

Modri su pružili vrlo dobru partiju, agresivnost je bila na nivou, ali na kraju morali su se zadovoljiti bodom (2:2) koji ih je zadržao na drugom mjestu u grupi C.

Nakon utakmice u Harkivu nezadovoljan nije bio ni trener Nenad Bjelica, koji vjeruje da će njegovi izabranici imati više sreće u revanšu koji se već za 15 dana igra u Zagrebu.

"Zadovoljan sam igrom i kako smo se prezentovali. Imali smo dobrih prilika, mogli smo ostvariti i bolji rezultat, ali 2:2 je na kraju možda i najpravednije. To nam daje šansu da se borimo za najveće ciljeve u Ligi prvaka. Sve u svemu, ponosan sam na dečke", izjavio je Bjelica nakon utakmice.

Zagrepčani žele u revanšu pokazati Šahtaru šta je to domaća atmosfera i na krilima navijača doći do pobjede.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Bio bi žal za pobjedom da nam je ovo bila zadnja utakmica i da nam nije ostvarila plasman dalje. Ovako, ostali smo na istom razmaku, drugi smo bez obzira na rezultat utakmice Cityja i Atalante, tako da imamo i dalje sve u svojim rukama. Slijedi utakmica u Zagrebu u kojoj bismo pobjedom napravili velik korak prema našim ciljevima."

Za Dinamo su strijelci večeras bili Olmo i Oršić, dok su za ukrajinski sastav pogađali Konoplyanka i Dodo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.