Koliko je Dinamo zaradio remijem u Ukrajini?
Foto: EPA

Puni se klupska kasa

Koliko je Dinamo zaradio remijem u Ukrajini?

Zagrebački Dinamo večeras je došao i do remija u grupnoj fazi Lige prvaka.

Nakon pobjede i poraza, fudbaleri Dinama predvođeni Nenadom Bjelicom večeras su u Ukrajini remizirali sa Šahtarom (2:2) i tako zadržali drugo mjesto u grupi C.

Iako ovaj rezultat ne djeluje loš, Dinamovci i nisu pretjerano zadovoljni. U drugom dijelu utakmice ritmom su uništili Šahtar, bili su bolji i konkretniji tim, no na kraju su se morali zadovoljiti bodom i čekati revanš koji se igra već za 15 dana u Zagrebu.

Remi u Ukrajini je, naravno, donio Dinamu i dodatne prihode od strane UEFA-e. U prethodnom periodu Modri su već zaradili najveći iznos u historiji kluba, samo od pobjede nad Atalantom su dobili 2,7 miliona eura, a bodom koji su osvojili protiv Šahtara uprihodili su dodatnih 900 hiljada eura.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na ovome Dinamo neće stati. Cilj je ostati na drugom mjestu, a eventualni prolazak grupe bi donio zagrebačkom klubu još 9,5 miliona eura.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zvjezdan10
koji ste vi seljoberi ,pravi oni balkanski krkani ,komšija proda kravu pa diskusija po selu kolko li je uzeo pleme mu
7 4
Alen23
Najjaci klub u regionu
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti