Teška noć za igrače Crvene zvezde

Spursi su konačno odigrali jedan dobar meč

Tottenhama sa pet golova ispratio Crvenu zvezdu, Bayern preokretom do pobjede protiv Olympiakosa

S. Pašalić, foto: EPA

Tottenham je u 3. kolu Lige prvaka savladao na svom terenu Crvenu zvezdu sa visokih 5:0

Spursi su željeli upisati tri boda nakon što su doživjeli katastrofu protiv Bayerna u prošlom kolu kada su poraženi sa 7:2, a i zbog toga što su imali samo jedan bod nakon dva kola.

Od samog početka su domaći krenuli sa napadima, a Harry Kane je već u 9. minuti pogodio za 1:0. Sedam minuta kasnije bilo je 2:0, a strijelac je bio Son.

Zvezda je nakon toga zaigrala malo bolje, ali je u 44. minuti primila i treći gol nakon što je Marin na centru terena pogriješio i izgubio loptu, a strijelac je ponovo bio Son.

U nastavku je Tottenham nastavio sa napadima i u 57. minuti stigao i do 4:0, a Lamela je ovaj put pogodio.

Tu se loša noć za Zvezdu nije završila pa je Kane u 72. minuti svojim drugim golom povisio na 5:0, a ispostavilo se da je to vio i konačan rezultat.

Olympiakos je u drugoj utakmici ove grupe dočekao Bayern i upisao poraz rezultatom 3:2 .

Bavarci su bolje otvorili meč, ali su domaći stigli do vodstva u 23. minuti kada je El Arabi pogodio za 1:0.

Bayern je nakon toga krenuo po izjednačenje i do nejga stigao u 34. minuti kada je Robert Lewandowski natrčao na jednu odbijenu loptu i postigao gol za 1:1.

Pet minuta kasnije Bavarci su mogli i do preokreta, ali je šut Coutinha završio malo iznad prečke.

Domaći su nešto bolje krenuli u drugom poluvremenu, ali je Bayern u 62. minuti stigao do vodstva kada je Lewandowski ponovo pogodio.

U 75. minuti činilo se da je Bayern sve dileme oko pobjednika riješio kada je Tolisso sjajnim udarcem sa vrha šesnaesterca povisio na 3:1.

Ipak, samo četiri minute kasnije Guilherme je pucao po golu, a lopta je zakačila nekog od igrača Bayerna i završila u mreži pa je rezultat bio 3:2 za goste.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Do kraja su domaći pokušavali stići do izjednačenja, ali u tome nisu uspjeli pa je Bayern ostvario i treću pobjedu.

Na tabeli Bayern vodi sa 9 bodova, Tottenham ima 4, Crvena zvezda 3, a Olympiakos 1 bod.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.