Najboljih 11

SportSport.ba tim 13. kola Premijer lige BiH

Midhat Šljivak

Iza nas je još jedno kolo Premijer lige.

Od petka do nedjelje mogli smo uživati u utakmicama bh. prvenstva, a SportSport.ba je odabrao idealni tim 13. kola.

Luka Bilobrk (Radnik) - Iskusni Luka Bilobrk odradio je fantastičan posao na golu Radnika u utakmici protiv Tuzla Cityja. Imao je nekoliko izuzetnih odbrana i sačuvao je svoju mrežu u pobjedi tima iz Bijeljine od 0:3.

Bernardo Matić (Široki) - Štoper Širokog je odigrao zaista dobru utakmicu protiv Slobode. Zaustavio je u potpunosti napadačku igru tuzlanskog tima, a zatim je i zatresao mrežu protivnika za pobjedu od 2:0.

Kosta Manev (Velež) - Defanzivac Veleža odigrao je zaista odličnu partiju protiv gradskog rivala Zrinjskog. Bio je neprelazan za napad Plemića i među zaslužnijim je za pobjedu Rođenih u gradskom derbiju.

Slaviša Radović (Radnik) - Slaviša Radović je nastavio sa odličnim igrama u dresu Radnika. Njegov tim je slavio na Tušnju sa 0:3 protiv Tuzla Cityja, a lijevi bek tima iz Bijeljine je u potpunosti zatvorio krilne napadače domaćeg tima, njihovo najjače oružje.

Siniša Dujaković (Borac) - Siniša Dujeković je još jednom odigrao sasvim iskusno meč u Premijer ligi BiH. Borac je slavio sa 0:2, a Dujaković je odradio izuzetno dobar posao.

Demir Peco (Radnik) - Fantastični Demir Peco bez dileme je jedan od najboljih igrača Premijer lige. Izluđivao je igrače Tuzla Cityja, zabio im je i gol, te je pravio pravi dar-mar kroz odbranu tuzlanskog tima.

Semir Štilić (Željezničar) - Veznjak Željezničara zabio je gol i asistirao u teškoj pobjedi nad Mladosti od 2:1. Pokazao je zašto ga je Amar Osim i angažovao i sigurno da od njega najbolje tek dolazi.

Stojan Vranješ (Borac) - Stojan Vranješ igra zaista izuzetnu sezonu. Veznjak Borca je ponovo postigao pogodak, a vrlo lako ih je mogao zabiti još. Njegovo iskustvo je od neprocjenjive važnosti za banjalučki tim.

Dino Hasanović (Velež) - Dino Hasanović je protiv Zrinjskog odigrao izuzetan meč u sredini terena, naročito u defanzivnom dijelu igre. Potpuno je zaustavio najopasnije igrače Plemića koji apsolutno ništa nisu mogli kreirati prema naprijed.

Mersudin Ahmetović (Sarajevo) - Mersudin Ahmetović je postigao gol u pobjedi Sarajeva nad Čelikom. Bio je to pogodak kojim je zaključio pobjedu od 2:0, a iskusni napadač je pored gola ponovo radio veliki posao boreći se sa defanzivcima protivničkog tima.

Toni Jović (Široki) - Toni Jović načeo je Slobodu na Pecari golom iz slobodnog udarca. Odigrao je jako dobar meč, kojeg je mogao začiniti sa još nekoliko golova, ali mu je u samom finišu meča falilo malo koncentracije.

Igrač kola: Demir Peco (Radnik)

Trener kola: Feđa Dudić (Velež)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.