Administracija FK Sarajevo po prvi put odlazi u Vijetnam

Juniori Bordo tima učestvuju na turniru

Administracija FK Sarajevo po prvi put odlazi u Vijetnam

A. Čaušević

Juniorski tim FK Sarajevo će u narednih 10-ak dana nastupiti na međunarodnom turniru u Vijetnamu. 

U Vijetnam će po prvi put otkako su Nguyen Hoai Namu i PVF investicioni fond postali vlasnici većinskog dijela upravljačkih prava Bordo kluba putovati i administracija FK Sarajevo.

Delegaciju bh. prvaka koja putuje u petak će predvoditi direktorica Sabrina Buljubašić, koordinator sportskog segmenta Emir Hadžić te uposlenici administracije FK Sarajevo.

Posjeta Vijetnamu će biti iskorištena za stručno usavršavanje najodgovorniji ljudi iz administracije FK Sarajevo te unaprijeđenje saradnje. Bit će upriličena i posjeta prostorijama i terenima PVF akademije.

U Vijetnamu će biti prisutni i novinari portala SportSport.ba koji će kao i uvijek do sada svoje čitatelje izvještavati sa lica mjesta.

Inače, juniori Bordo tima predvođeni Dženanom Uščuplićem su već otputovali u zemlju jugoistočne Azije gdje ih od 30. oktobra do 5. novembra očekuje nastup na međunarodnom turniru.

Organizatori takmičenja su od FK Sarajevo zatražili da se pošalje tim sastavljen od igrača do 21 godine, ali kako je veliki broj igrača tog uzrasta radi pod palicom Husrefa Musemića put Vijetnama je krenula U19 ekipa.

Protivnici izabranicima Dženana Uščuplića bit će Hanyang University, Japan University i U21 tim Vijetnama, s kojim će otvoriti turnir. Mečevi grupne faze igraju se 30. oktobra, 1. i 3. novembra, dok su dueli za prvo i treće mjesto na rasporedu 5. novembra.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na spisku putnika našli su se sljedeći igrači: Kenan Dervišagić, Mufid Salčinović, Đani Salčin, Amer Tabak, Ibrahim Dagoja, Ammar Đuderija, Ermin Kadrić, Haris Konjalić, Emrah Makić, Salko Nargalić, Tarik Hasančić, Dino Islamović, Eldar Obuća, Elvedin Kečanović, Salih Husić, Emir Mulaosmanović, Aldin Fetahović, Mihajlo Živković, Luka Tunjić i Muhamed Šahinović.

Prvi meč juniori Sarajeva će igrati protiv U21 selekcije Vijetnama (30. oktobar), zatim slijedi okršaj sa ekipom Japan University (1. novembar). Grupnu fazu će završiti duelom protiv tima Hanyang University (3. novembar).

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manijak87
Je li ovo ona sto ne zna sastaviti dvije recenice bez gresaka?
4 9
Rus
Povedite punca. Mozda osvojite turnir.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi