(Foto: EPA)

Unai Simon meta Kraljeva

Real bi i golmana od 50 miliona eura

Midhat Šljivak

Madridski Real navodno će pokušati da dovede još jednog kvalitetnog golmana.

Iako u svojim redovima imaju Thibauta Courtoisa i Alphonsea Areolu, Kraljevi će pokušati da dovedu golmana Athletic Bilbaa Unaija Simona i to kao zamjenu za Courtoisa.

Belgijanac je stigao kao veliko pojačanje iz Chelseaja 2018. godine. Međutim, jednostavno ovaj golman kao da se ne može naviknuti na dres Reala i njegove partije varijaru od jako dobrih do očajnih.

Zato će, prema navodima pojedinih španskih medija, Real pokušati da ga se riješi i da na njegovo mjesto dovede Simona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prvi golman Athletica ima ugovor do ljeta 2023. godine i otkupnu klauzulu od 50 miliona eura, što je cifra koja Kraljevima ne bi trebala da predstavlja porblem.

Courtois je u La Ligi primio 12 golova i imao je samo 11 odbrana u dosadašnjem dijelu prvenstva, a sinoć je u Ligi prvaka imao nekoliko sjajnih odbrana koje su spasile njegov tim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.