FOTO: Facebook NK Dinamo Donja Mahala

Jasan je bio kapiten NK Dinamo Donja Mahala

Maskaljević: Gradina u Mahali neće slaviti na način kao u Mionici!

Samir Mlaćo

Susretima 12. kola nastavlja se prvenstvo u Drugoj ligi Sjever. Seona i Gradina su u prošlom kolu remizirali te nastavljaju bitku za prvo mjesto, a Gradina u ovom kolu očekuje gostovnje Dinamu iz Donje Mahale.

Dinamo je na 13. mjestu te su gosti svakako favoriti, no ne može se baš veliki broj timova  u ovoj ligi pohvaliti bodovima iz Donje Mahale.

Svjestan toga je i kapiten ovog tima Josip Maskaljević koji je govorio za SportSport.ba.

"Gradina je sigurno uz Seonu najkvalitetnija ekipa u ligi i sigurno da grad kao Srebrenik zaslužuje federalnog prvoligaša. Mislim da nikakvo iznenađenje nije ako Dinamo pobjedi Gradinu, jer u Mahali nikom osim Dinama nije favorit", kazao je Maskaljević.

Mnogo bure stvorilo se nakon meča između Bosne iz Mionice i Gradina u kojem su gosti slavili 3:2. Po društvenim mrežama pojavila se izjava navodnog nogometša domaćeg tima koji je kazao da su on i saigrači morali da puste utakmice, a da su ih na to utjecali čelnici njihovog kluba. Pokrenuta je i istraga, a Maskaljević je jasan po tim pitanju.

"Očito da je Gradina u Mionici pobijedila 'bez borbe' i da na sve načine žele prvi proći kroz cilj, no u Mahali sigurno neće pobijediti 'bez borbe'. Pozivam sve ljubitelje nogometa iz Mahale i sa Općine Orašje da dođu u nedjelju u Mahalu i podrže igrače Dinama, uživaju u utakmici i da zajedno slavimo nad favorizovanom Gradinom".

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

O svom klubu ovaj nogometaš ima samo riječi hvale.

"Igrao sam u HNK Orašje deset godina. Dinamo je jedan od najorganizavanijih klubova u ligi. Želim pohvaliti našu Upravu koja radi rovovski posao da bi nama igračima omogućila normalne uvjete. Rođen sam u Mahali, Dinamo je moj klub i sve ćemo učinit i da ostanemo u ligi", dodao je Maskaljević na kraju razgovora za SportSport.ba

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.