Bosna u Kalesiji slavila sa 6:0, prvi poraz Gradine

Druga liga FBiH - Sjever

Bosna u Kalesiji slavila sa 6:0, prvi poraz Gradine

E. Škorić

U subotu su odigrane četiri utakmice šestog kola Druge lige FBiH - grupa Sjever.

Gradina kao jedan od glavnih favorita za ulazak u Prvu ligu FBiH doživjela je danas prvi poraz. Srebreničani su u Mirčini poraženi od Lokomotive s 2:1.

Do 76. minute je bilo 0:0, a onda Mirsad Nukić pogađa za 1:1, tri minute kasnije Mirza Halilagić pogađa za 1:1, da bi samo dva minuta nakon tog gola Bakir Karić donio pobjedu Lokomotivi.

Seona gostuje u Mionici sutra i ako pobijedi imat će pet bodova više od Gradine, dok bi se Bosna eventualnom pobjedom uključila u borbu za prvo mjesto.

Sjajan meč odigran je u Mramoru gdje je domaćin stigao do treće pobjede, pošto je s 3:2 savladao Mladost.

Mato Mrkonjić, Aldin Teparić i Adnan Smajlović su bili strijelci za Mramor, a za Mladost iz Malešića oba gola dao je Alen Šako.

U Kalesiji čak šest pogodaka, a svih šest postigla je Bosna protiv Čelića. Safet Mukić postigao je hat-trick,Mehdin Šljivić je dao dva gola, a jedan rezervista Alija Mustafić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

U Lukavcu je Radnički sa 2:1 pobijedio ekipu Sloge.

Ostala četiri meča na programu su sutra od 15:30 sati. Sastaju se Orahovica i Odžak 102, zatim Bosna Mionica i Seona, Prokosovići i Dinamo te Priluk i Svatovac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi