Plavi na važnom ispitu u Mostaru

Pred gostovanje Zrinjskom Osim mora obratiti pažnju na jednu stvar

Admin Čaušević

Željezničar će u 14. kolu Premijer lige gostovati Zrinjskom. Bit će to derbi ove runde takmičenja i susret koji definitivno privlači najviše pažnje. 

Utakmice između ova dva tima Pod Bijelim brijegom su tradicionalno vrlo neizvjesne, a tako bi trebalo biti i ovaj put.

Željezničar je već četiri gostovanja bez pobjede u bh. prvenstvu, a interesantno na svim tim mečevima Plavim se desila ista stvar.

Ekipa s Grbavice je u duelima sa Širokim Brijegom, Veležom, Tuzla Cityjem i Borcem primala prvi gol i na kraju nije uspjevala da u Sarajevo odnese puni plijen.

Utakmice sa Širokim Brijegom (3:3), Veležom (1:1) i Tuzla Cityjem (2:2) su okonačni remijima, dok je protiv Borca (0:3) upisan jedini poraz.

Detalj je to na koji će Amar Osim zajedno sa pomoćnicima morati obratiti posebnu pažnju u samoj pripremi meča s obzirom da se na drugoj strani nalazi rival protiv kojeg nije baš jednostavno nadoknaditi rezultatski zaostatak. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski na domaćem terenu ima učinak od četiri pobjede te po jednog remija i poraza. Plemići su u Mostaru imali maksimalan učinak sve do dolaska Širokog Brijega (1:3) i Sarajeva (0:0).

Utakmica se igra u subotu s početkom u 14:30, a glavni sudija će biti Dragan Petrović iz Banja Luke. Za sada je sigurno da u ovom meču za domaće neće nastupiti povrijeđeni Miljan Govedarica te suspendovani Pero Stojkić, a kod gostiju Sinan Ramović i Antonio Pavić koji imaju kartone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.