SportSport.ba tim 13. kola Premijer lige BiH

Najboljih 11

SportSport.ba tim 13. kola Premijer lige BiH

M. Šljivak

Iza nas je još jedno kolo Premijer lige.

Od petka do nedjelje mogli smo uživati u utakmicama bh. prvenstva, a SportSport.ba je odabrao idealni tim 13. kola.

Luka Bilobrk (Radnik) - Iskusni Luka Bilobrk odradio je fantastičan posao na golu Radnika u utakmici protiv Tuzla Cityja. Imao je nekoliko izuzetnih odbrana i sačuvao je svoju mrežu u pobjedi tima iz Bijeljine od 0:3.

Bernardo Matić (Široki) - Štoper Širokog je odigrao zaista dobru utakmicu protiv Slobode. Zaustavio je u potpunosti napadačku igru tuzlanskog tima, a zatim je i zatresao mrežu protivnika za pobjedu od 2:0.

Kosta Manev (Velež) - Defanzivac Veleža odigrao je zaista odličnu partiju protiv gradskog rivala Zrinjskog. Bio je neprelazan za napad Plemića i među zaslužnijim je za pobjedu Rođenih u gradskom derbiju.

Slaviša Radović (Radnik) - Slaviša Radović je nastavio sa odličnim igrama u dresu Radnika. Njegov tim je slavio na Tušnju sa 0:3 protiv Tuzla Cityja, a lijevi bek tima iz Bijeljine je u potpunosti zatvorio krilne napadače domaćeg tima, njihovo najjače oružje.

Siniša Dujaković (Borac) - Siniša Dujeković je još jednom odigrao sasvim iskusno meč u Premijer ligi BiH. Borac je slavio sa 0:2, a Dujaković je odradio izuzetno dobar posao.

Demir Peco (Radnik) - Fantastični Demir Peco bez dileme je jedan od najboljih igrača Premijer lige. Izluđivao je igrače Tuzla Cityja, zabio im je i gol, te je pravio pravi dar-mar kroz odbranu tuzlanskog tima.

Semir Štilić (Željezničar) - Veznjak Željezničara zabio je gol i asistirao u teškoj pobjedi nad Mladosti od 2:1. Pokazao je zašto ga je Amar Osim i angažovao i sigurno da od njega najbolje tek dolazi.

Stojan Vranješ (Borac) - Stojan Vranješ igra zaista izuzetnu sezonu. Veznjak Borca je ponovo postigao pogodak, a vrlo lako ih je mogao zabiti još. Njegovo iskustvo je od neprocjenjive važnosti za banjalučki tim.

Dino Hasanović (Velež) - Dino Hasanović je protiv Zrinjskog odigrao izuzetan meč u sredini terena, naročito u defanzivnom dijelu igre. Potpuno je zaustavio najopasnije igrače Plemića koji apsolutno ništa nisu mogli kreirati prema naprijed.

Mersudin Ahmetović (Sarajevo) - Mersudin Ahmetović je postigao gol u pobjedi Sarajeva nad Čelikom. Bio je to pogodak kojim je zaključio pobjedu od 2:0, a iskusni napadač je pored gola ponovo radio veliki posao boreći se sa defanzivcima protivničkog tima.

Toni Jović (Široki) - Toni Jović načeo je Slobodu na Pecari golom iz slobodnog udarca. Odigrao je jako dobar meč, kojeg je mogao začiniti sa još nekoliko golova, ali mu je u samom finišu meča falilo malo koncentracije.

Igrač kola: Demir Peco (Radnik)

Trener kola: Feđa Dudić (Velež)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
Nehumano, koliko se velica pobjeda Veleza izborena ni iz cega i na jedvite jade. Pa time dokazujete koliko je to mali klub i da od predratnog nije ostalo ni V.
1 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi